Blog

Blog

Gyors vagy inkább eredményes legyen az új munkaerő felvétele? Lehet mindkettő egyszerre! 2021.11.29. - 22:19 Gyors vagy inkább eredményes legyen az új munkaerő felvétele? Lehet mindkettő egyszerre! Manapság különösen nagy kihívást jelent a munkaerő felvétel, bármilyen szektorról is legyen szó, ez pedig egyre nagyobb nyomást helyez a HR-szakemberekre. A toborzás, az új kollégák felvételének gyorsasága és hatékonysága mind egyre fontosabbá válik, akárcsak a gördülékeny, személyre szabott jelöltélmény megteremtése. A HR-szakemberek különböző szemléletek menték keresik a jelentkezőket és a toborzók munkája is különböző mérőszámok alapján kerül megítélésre. Ilyen például az, hogy mennyi időn belül sikerült betölteni egy pozíciót, és az is, hogyan teljesít a frissen felvett kolléga új munkahelyén. De hogyan lehet mindkettőnek egyszerre megfelelni?
Veszprémben bővít a WHC Csoport - A főváros és Pest megye után a régióban van a legtöbb betöltetlen állás 2021.11.25. - 22:27 Veszprémben bővít a WHC Csoport - A főváros és Pest megye után a régióban van a legtöbb betöltetlen állás Veszprém megyében jelenleg közel 50 olyan beruházás zajlik, amelyekről a pandémia alatt döntöttek az érintett vállalatok. Ezek összértéke eléri az 50 milliárd forintot és összesen 12.000 munkahely megvédéséhez járulnak hozzá. A régióban így számos területen folyamatosan szükség van munkaerőre. A folyamatokra reagálva  közvetlen képviseletet nyitottunk Veszprémben.   
Tényleg állandóan a neten lógnak? „Kalauz” a Z-generációs munkavállalókhoz 2021.11.16. - 10:53 Tényleg állandóan a neten lógnak? „Kalauz” a Z-generációs munkavállalókhoz Megérkeztek a munkaerőpiacra az első digitális nemzedék, a Z-generáció tagjai. Ez amellett, hogy számos lehetőséget rejt, kihívások elé is állítja a munkáltatókat. A húszas éveik elején járó fiatal munkavállalók ugyanis minden őket megelőző generációtól eltérő mentalitással, munkamorállal, készségekkel és elvárásokkal érkeztek meg a munka világába, a munkaadóknak pedig felkészülten kell fogadniuk őket. Hogyan lehet eredményesen megszólítani a Z-generációs munkakeresőket? Milyen elvárásokkal fordulnak jövendőbeli munkáltatóik felé? Mire érdemes felkészülniük a munkaadóknak? Blogcikkünkből kiderül!
Mutatjuk a nyerő stratégiát: így tedd élménnyé a jelöltek számára a kiválasztást! 2021.11.10. - 14:31 Mutatjuk a nyerő stratégiát: így tedd élménnyé a jelöltek számára a kiválasztást! A koronavírus-járvány rengeteg változást hozott a munkaerőpiacon és számos kihívást állított a HR-esek elé. Ezek közül talán az egyik legjelentősebb, hogy az első hullámban tapasztalt átmeneti sokkot, és helyenként leépítéseket követően ismét dominánssá vált a munkaerőhiány és újfent jelölt-vezérelt a munkaerőpiac. A munkavállalókért folytatott verseny egy-egy kiemelt iparágban, területen talán soha nem volt ilyen kiélezett. Hogyan lehet az első pillanattól fogva élménnyé tenni a jelölteknek a kiválasztást? Milyen új eszközöket, technikákat, technológiákat vessünk be? Szakértői tippek, praktikák, jó gyakorlatok legfrissebb blogcikkünkben.
A járvány hatásai és a digitalizáció határozzák meg ma egy HR-es életét – beszámoló a budapesti HR Festről 2021.11.04. - 10:52 A járvány hatásai és a digitalizáció határozzák meg ma egy HR-es életét – beszámoló a budapesti HR Festről A HR-szakma az a terület, amely képes koncentráltan összefogni a tenni akaró vezetőket és szakembereket – hangzott el a budapesti Akváriumban az október 21-én tartott HR Fest nyitóbeszédje során. A méltató idézet annak a közel 900 magyarországi humán-erőforrás szakembernek szólt, akik összegyűltek – az újból a megszokott, személyes formában megtartott – HR Fest rendezvényen, hogy eszmét cseréljenek, megosszák tapasztalataikat és megoldási javaslataikat a szakma kurrens trendjei és kihívásai kapcsán, a HR-terület jövőjéről diskuráljanak, illetve, hogy szakmai kapcsolatokat építsenek. Olvasd el rendezvénybeszámoló blogcikkünket a részletekért!
Felhatalmazás: a vezetők új jelszava 2021.10.27. - 09:57 Felhatalmazás: a vezetők új jelszava A munka világa az utóbbi néhány évben – részben a pandémia, részben a gyorsuló digitalizáció hatására is – folyamatos átalakuláson megy keresztül. Ez azt is jelenti, hogy az évtizedekig alkalmazott, akár „becsontosodott” vezetési módszereken, vezetői stílusokon is változtatni kell. Ennek megfelelően egyre inkább előtérbe kerül a felhatalmazás kérdésköre, ezzel együtt pedig fokozatosan eltolódik a hangsúly a felhatalmazó vezetői stílus irányába. Milyen is pontosan a felhatalmazó vezető? Miért motiváló ez a munkavállaló számára és hogyan segíti elő a jobb teljesítményt? Erre keressük a választ cikkünkben!
Elindult a WHC Family: A Kisgyermekkel Otthon Lévők Szövetkezete 2021.10.25. - 09:27 Elindult a WHC Family: A Kisgyermekkel Otthon Lévők Szövetkezete Idén júliustól a szövetkezetekről szóló törvény módosítása következtében tovább bővült az atipikus foglalkoztatási módok köre a kismama-szövetkezetek alapításának lehetőségével. Ez amellett, hogy a kisgyermekes édesanyák számára új lehetőséget nyújt a munka világába való visszatérésre, a munkaadók számára is új, eddig kihasználatlan munkaerő-tartalékot jelent. Cégünk a WHC Csoport is elindította a közelmúltban saját kismama-szövetkezetét a WHC Family-t.
aon award 2018
kincentric award 2019
kincentric award 2020