Blog

Blog

Változik a KATA, nő a rezsi, tombol az infláció: mentsvár lehet a szövetkezeti foglalkoztatás 2022.08.10. - 12:53 Változik a KATA, nő a rezsi, tombol az infláció: mentsvár lehet a szövetkezeti foglalkoztatás Napjaink globális és hazai gazdasági környezete évtizedek óta nem látott körülményeket teremt Magyarországon. Legtöbbünk számára mindennapi kihívást jelent az infláció miatti áremelkedés és az energiaellátás-biztonsági intézkedések által jelentkező többletköltség kigazdálkodása. Emellett a hazai adózási törvények átalakítása miatt több százezer, korábban KATA-rendszerben adózónak kell más típusú munkavégzési lehetőség után néznie. A kisgyermekkel otthon levők, diákok, valamint a nyugdíjasok számára jelenthet reális opciót a szövetkezeti foglalkoztatás.
Több száz forinttal nőtt idén a diákmunkások órabére az SZJA-mentesség miatt, a nyugdíjasokat és kismamákat folyamatosan számos jól fizető pozíció várja 2022.06.15. - 10:03 Több száz forinttal nőtt idén a diákmunkások órabére az SZJA-mentesség miatt, a nyugdíjasokat és kismamákat folyamatosan számos jól fizető pozíció várja Nyakunkon a nyár, ilyenkor több tízezer diák vállal munkát – egyrészt a pénzkereseti lehetőség miatt, másrészt a tanulmányokhoz kapcsolódó gyakorlati idejüket töltik ilyenkor a fiatalok. A bérezés országrészenként eltérő lehet: könnyű fizikai, kisegítő, alkalmi és vendéglátós munkákban bruttó 1 300-1 600 Ft között alakulnak az órabérek. Szellemi pozíciókban ez 1 500-1 800 Ft is lehet óránként. Nyelvtudást igénylő (angol és valamilyen második idegen nyelv) munkakörben pedig a 2 000-2 500 Ft/óra sem elképzelhetetlen. IT területen nagyobb a szórás, 2 000-3 000 Ft között alakul a bérezés, tapasztalat függvényében.
HR Fest: A munkaerőhiány miatt, főleg a termelő szektorban, szükség van külföldi munkaerőre 2022.06.14. - 16:08 HR Fest: A munkaerőhiány miatt, főleg a termelő szektorban, szükség van külföldi munkaerőre A legfrissebb hazai munkaerőpiaci trendek kerültek terítékre az év legnagyobb HR szakmai rendezvényén Gyökeresen megváltozott a hazai munkaerőpiac a járványidőszakhoz képest. A pandémia elején kiemelkedően magas volt a munkavállalók elkötelezettsége munkaadójuk iránt, míg ez mára drasztikusan lecsökkent. Mindemellett pedig a munkaerőhiány soha nem látott szintre ugrott egyes szektorokban. A termelőcégeknél már egyre nagyobb szükség van külföldi munkaerőre is a vevői megrendelések teljesítése érdekében – hangozott el a WHC Csoport főtámogatásával megrendezett HR Fest szakmai rendezvényen.
Kulturális sokszínűség a munkahelyen – lehetőség, nem nehézség 2022.05.18. - 16:27 Kulturális sokszínűség a munkahelyen – lehetőség, nem nehézség Hazánkban is egyre többen dolgoznak multikulturális környezetben, így a mindennapokban különböző kultúrájú és hátterű, más-más országokból származó kollégákkal kell együttműködnünk a közös célok elérése érdekében. Miközben a sokszínűség számos előnnyel járhat, az is gyakori, hogy a kulturális különbségek és eltérő viselkedési normák nehézségeket, vagy akár komolyabb konfliktusokat is okoznak a munkahelyi közösségekben. Hogyan alakíthatunk ki elfogadó és eredményes multikulturális csapatokat? Mely kompetenciák fejlesztésével kovácsolhatunk előnyt a diverzitásból? Legfrissebb blogcikkünkből kiderül!
aon award 2018
kincentric award 2019
kincentric award 2020
kincentric award 2021