Blog

Blog

Startup partners discussing project at laptop, watching video presentation, sharing ideas, Business employees working at computer together. Mentor, coach explaining training course to intern 2023.08.23. - 16:24 Vezetői mentoring: mert mindenkinek szüksége van arra, amije nincs A vezetői mentoring a vállalkozó kedvű emberek munkájának hatékonyságát hivatott növelni. A gyengébbik nemként elkönyvelt nők között rengeteg a vállalkozó szellem, akik karrierépítés céljából állandóan keresik a szakmai fejlődés módját. Szokták is mondani, hogy minden sikeres férfi mögött egy nő áll. Ebben lehet valami, hiszen a nők határozottan törekednek rá, hogy a külsejük helyett a tudásuk alapján ítéljék meg őket.   
Munkaerőpiac: hazai és régiós kilátások - Interjú Berta Péterrel, a WHC Csoport ügyvezetőjével 2023.07.03. - 08:42 Munkaerőpiac: hazai és régiós kilátások - Interjú Berta Péterrel, a WHC Csoport ügyvezetőjével A régióban Magyarországon a legalacsonyabb a munkanélküliség jelenleg, a munkaerőpiaci létszámigények azonban egyre inkább nőnek. A gazdasági fejlődés mellett azonban az ország demográfiai helyzete is kihívást fog jelenteni a munkaerő ellátásban, hisz a nyugdíjaskort elérő munkavállalókat pótolni kell majd a munkaerőpiacon. Bizonyos munkakörökben a külföldi munkavállalókra is szükség van. Egyértelmű, hogy változnak a munkaerőpiaci trendek idehaza – ezt pedig leginkább a HR szolgáltatást végző cégek tapasztalják testközelből. Interjú Berta Péterrel, a magyar tulajdonú WHC Csoport ügyvezetőjével. A cég a közép-kelet-európai régió meghatározó HR szolgáltatója.
Tuti tippek állásinterjúra – Így hozd ki magadból a maximumot! 2023.06.28. - 10:29 Tuti tippek állásinterjúra – Így hozd ki magadból a maximumot! Az állásinterjú még a nagyobb rutinnal rendelkező munkakeresők számára is stresszes helyzet lehet – nem véletlenül, hiszen ezeken az elbeszélgetéseken valóban sok múlik. Itt van alkalmuk ugyanis először megmutatni rátermettségüket, szakmai kompetenciájukat, és személyiségüket egyaránt. A jó benyomás pedig csodákra képes: a sikeres kiválasztáshoz is nagyban hozzájárulhat. Szeretnél a legjobban teljesíteni az interjúkon? Legfrissebb blogcikkünkben szakértői tippekkel segítünk, hogy a legtöbbet hozd ki magadból!
Álmaid állását keresed? Profi tippeket adunk, hogyan találd meg! 2023.06.21. - 08:33 Álmaid állását keresed? Profi tippeket adunk, hogyan találd meg! Az álláskeresés sosem egyszerű feladat, főleg, ha a karriercéljaid szempontjából a legideálisabb pozícióban szeretnél elhelyezkedni. Hogyan tűnj ki a tömegből első pillantásra már az önéletrajzoddal? Hogyan készülj fel az állásinterjúra és nyűgözd le a leendő munkaadódat? Milyen jellemző kérdéseket tesznek fel a HR-esek, és mi ezekre a jó válasz? Legfrissebb blogcikkünkben ezekre a kérdésekre is választ adunk, hasznos gyakorlati tippek mellett.
aon award 2018
kincentric award 2019
kincentric award 2020
kincentric award 2021