Elindult a WHC Family: A Kisgyermekkel Otthon Lévők Szövetkezete
Elindult a WHC Family: A Kisgyermekkel Otthon Lévők Szövetkezete
Elindult a WHC Family: A Kisgyermekkel Otthon Lévők Szövetkezete

Elindult a WHC Family: A Kisgyermekkel Otthon Lévők Szövetkezete

Idén júliustól a szövetkezetekről szóló törvény módosítása következtében tovább bővült az atipikus foglalkoztatási módok köre a kismama-szövetkezetek alapításának lehetőségével. Ez amellett, hogy a kisgyermekes édesanyák számára új lehetőséget nyújt a munka világába való visszatérésre, a munkaadók számára is új, eddig kihasználatlan munkaerő-tartalékot jelent. Cégünk a WHC Csoport is elindította a közelmúltban saját kismama-szövetkezetét a WHC Family-t.

Az atipikus, vagyis a hagyományos munkavégzéstől eltérő foglalkoztatási formák rugalmas lehetőséget és számos előnyt kínálnak a munkáltatók és a munkavállalók számára egyaránt. Ebbe a kategóriába tartozik többek között a diák-, nyugdíjas-szövetkezeten, vagy – idén július 1-jétől már – a kismama-szövetkezeten keresztül történő munkavégzés is.

Számos szülőt érinthet az új lehetőség

Magyarországon évente hozzávetőlegesen 90.000 gyermek születik, így a kismama-szövetkezeten keresztül történő foglalkoztatási forma körülbelül 225.000 kisgyermekes szülő számára teremt munkavállalási lehetőséget minden évben. Ennek keretében gyermekgondozási díjban (GYED), vagy gyermekgondozást segítő ellátásban (GYES) részesülő, kismamák (és kispapák) kedvező feltételek mellett vállalhatnak munkát a szövetkezet kötelékében. A WHC szakértői arra számítanak, hogy évente több tízezer kisgyermekes szülő fog munkába állni a szövetkezeteken keresztül, ez a foglalkoztatási forma ugyanis kellő rugalmasságot tud biztosítani számukra.

A munkáltatóknak is érdemes élni a lehetőséggel

A kismama-szövetkezeten keresztüli munkavégzés esetén kedvezőbb adózással számolhatnak a munkáltatók, ugyanis a szövetkezeti tag béréből csak a 15%-os személyi jövedelemadó kerül levonásra, nincs további járulékfizetési kötelezettség. Ezenfelül minden adminisztratív teendőt a szövetkezet lát el, rengeteg terhet levéve így a munkáltatóról. Mindemellett rendkívüli előnyt jelent a foglalkoztatási módra jellemző nagyfokú rugalmasság – a szövetkezeten keresztül történő alkalmazás például hétről-hétre változó munkabeosztást is lehetővé tesz.

WHC Family - Kisgyermekkel Otthon Lévők Szövetkezete a jövőben egyre több nyitott pozícióval várja a kismamákat és a kispapákat egyaránt

A WHC a jövőben egyre több változatos pozíciót kínál meglévő partnereinél a kisgyermeket nevelők számára, a változatos szövetkezeti jelöltkörből pedig a munkáltatók is megtalálhatják a legmegfelelőbb új kollégát. A szövetkezeti tagok bármely szektorban el tudnak helyezkedni, ahol van lehetőség a részmunkaidőben történő munkavégzésre, az ország egész területén. A szövetkezeti foglalkoztatás minden esetben rendkívül rugalmas, személyre szabható beosztást tesz lehetővé, ami az egyéni ráéréshez és az adott munkakör feladataihoz egyaránt igazítható.

 

aon award 2018
kincentric award 2019
kincentric award 2020
kincentric award 2021