WHC Family Kismamaszövetkezeti tagság első tapasztalatai - Interjú

WHC Family Kismamaszövetkezeti tagság első tapasztalatai - Interjú

Vissza
WHC Family Kismamaszövetkezeti tagság első tapasztalatai - Interjú

WHC Family Kismamaszövetkezeti tagság első tapasztalatai - Interjú

A tavalyi év júliusában lépett hatályba az a jogszabály, amely lehetővé tette, hogy a diák- és nyugdíjas szövetkezetek mellett megalakuljanak a kismama szövetkezetek is, amelyek célja, hogy rendkívül rugalmas formában, kedvező adózási feltételekkel munkát biztosítsanak a kisgyermekkel otthon lévő anyukák vagy apukák számára.

A WHC Csoport Magyarország egyik legdinamikusabban fejlődő humán erőforrás szolgáltatásokra specializálódott szolgáltatója 2021. szeptemberében indította el saját kismama szövetkezetét, a WHC Familyt. A WHC szakértői az elmúlt közel fél évben azon dolgoztak, hogy minél több változatos munkalehetőséget kínáljanak a hozzájuk jelentkező kismamák és kispapák számára.

Nagy Dorina az egyike volt az első tagoknak, akik csatlakoztak a WHC Family Kisgyermekkel Otthon Lévők Szövetkezetéhez. Szombathelyi irodánk egy Vas megyei ruhaipari gyárban tudott betanított munkát biztosítani Dorina számára.

Horváth Bianka a WHC szövetkezeti-szolgáltatás projektvezetője a munkáról, első élményeiről és motivációjáról beszélgetett Dorinával.

Miért döntöttél úgy, hogy kismamaként visszamész dolgozni?

Sokan tudják, hogy kismamaként elég kevés a jövedelem, így anyagi megfontolásból döntöttem úgy, hogy elmegyek dolgozni.

Milyen tényezők befolyásolták a döntésedet, mi volt a motivációd?

A jövedelem kiegészítés volt a motivációm, illetve az, hogy ameddig a két és féléves kisfiam bölcsődében van, addig tartalmasan töltsem el az időmet.

Mi volt a legnehezebb a döntés meghozatalakor?

Nehéz szívvel adtam be a kisfiamat bölcsibe, és eredetileg nem is szerettem volna, de kisgyerekes szülőként kapott támogatásból nagyon nehéz gazdálkodni, ezért sajnos muszáj volt.

Miért a WHC Family Kisgyermekkel Otthon Lévők Szövetkezetét választottad?

Mert tetszik, hogy a kismamáknak is kínálnak munkalehetőséget. Az ügyintéző nagyon segítőkész, az ügyintézés pedig nagyon rugalmas volt.

Milyen munkát tudott neked ajánlani a WHC Family?

Többféle munkát tudtak ajánlani, viszont a bölcsőde miatt nem mindegyik munkalehetőség időbeosztása volt megfelelő. A jelenlegi munkahelyem nagyon rugalmas a beosztást illetően, és minden szempontból ideális nekem. Reggel elviszem a kisfiam a bölcsibe és utána tudok dolgozni, mikor végzek pedig mehetek is érte.

Milyen tapasztalataid vannak az új munkával kapcsolatban? Meg vagy elégedve? Mesélj róla!

Betanított varrónőként dolgozom, amit ezelőtt soha nem csináltam. Nagyon szeretem, mert ülő munkát végzek, ami egy kismama számára tényleg nem nehéz. A kolléganők nagyon kedvesek és figyelmesek.

A WHC Family szakembereitől milyen támogatást kaptál?

Nagyon sok támogatást kaptam tőlük a munkával kapcsolatban. Semmi veszíteni való azzal, ha kipróbálom magam egy új munkakörben, mert ha az esetleg nem megfelelő, tudnak más munkát is ajánlani. Nagyon örülök, hogy hosszútávú lehetőséget biztosítanak számomra.

Ajánlanád-e más kismamának/kispapának a WHC Family Kisgyermekkel Otthon Lévők Szövetkezetét?

Igen, mindenképp ajánlanám! Megbízhatóak, rugalmasak, megértőek, segítőkészek, bármilyen kérdéssel fordulhatok hozzájuk, mindenben segítenek. Sok helyre jelentkeztem munka miatt, de kismamaként nem tudtak munkát biztosítani, de a WHC egyből megoldást talált számomra. Örülök, hogy rájuk találtam.

A WHC Family kismamák és kispapák számára kínált álláslehetőségek mellett, munkáltatók részére is kedvező munkaerőpiaci szolgáltatásokat nyújt.

 

aon award 2018
kincentric award 2019
kincentric award 2020
kincentric award 2021
Családbarát Vállalat 2024